En la època medieval es van introduir noves especies procedents de cultures veïnes
Ja arriba el bon temps, i amb ell comencen les fires medievals a gairebé tots els municipis catalans.
I es que l’època medieval va ser una de les més importants del territori, políticament, econòmicament i bressol de moltes de les tradicions que encara avui en dia són vigents, com podria ser en el cas que ens porta aquí, la cuina catalana.
Quan parlem de gastronomia medieval, tothom pensa en banquets plens de carns i poca verdura, en part era així, ja que la classe ben estar del època medieval eren qui consumia mes carn en les seves celebracions.
Tot i així es una època on les cultures es començaven a barrejar, la influència jueva i àrab ens va portar nous ingredients a la cuina, com poden ser les albergínies, els espinacs, els fideus o espècies com el pebre i el gingebre, que van agradar molt i es van començar a utilitzar en a tots els plats, fins i tot dins el vi dolç!
I què és el que cuinaven? Seguiu llegint i sabreu com fer un àpat medieval a casa.
Cabrit amb salsa pebrada
Ingredients:
Pebre negre en gra
Vinagre de vi
Pa torrat
Mel
Sal
Brou de carn
Cabrit (sencer o a talls)
Ho piquem tot amb un morter, col·loquem la picada en una cassola amb el brou de carn, ho bullim fins que tingui una textura de salsa, ho reservem.
Fregim els talls de cabrit amb un rajolí d’oli d’oliva a banda ( també es pot fer al forn o a la planxa), fins que estigui al punt.
Emplatem el cabrit i col·loquem la salsa per sobre. Si heu fet el cabrit sencer o a peces, serviu un tall i col·loqueu la salsa al gust.
Una recepta senzilla, gustosa i que ens transportarà a una altra època.
I recordeu que si us agrada la brasa, al Restaurant Sant Antoni en som especialistes.
Truca i reserva a: 977 85 15 83
Fonts
Youtube – video catala