El kiwi, una fruita més propera del que creies

Kiwi interior

Qui no ha provat el kiwi? Aquesta fruita petita de color marró i amb uns petits filaments al seu exterior que recorden pelets, no es tan llunyana com ens pensem.

El seu origen es remunta a la dinastia Ming en el 1200 D.C., però no va ser fins el 1845 que un europeu, Robert Fortune la va donar a conèixer, tot i que no va ser fins a mitjans del segle XX que la seva planta va sortir de xina per la seva comercialització cap a Nova Zelanda.

Però tots el kiwis es cultiven a Nova Zelanda? No. El seu cultiu està molt estès avui en dia per molts llocs del món, fins el punt que és Itàlia la que té més producció a nivell mundial.

España és un dels principals països consumidors de Kiwis i com a tal, també té una producció pròpia, fins el punt que Galicia té el 65% de producció del kiwi consumit al país.Kiwi

El kiwi té varies propietats tan interessants com desconeguts, con la seva quantitat de vitamina C, gairebé el doble que les taronges o les llimones, tant que una sola peça aporta així el 80% de la quantitat recomanada diària.

Si us agrada el kiwi i també sou fans del formatge heu de provar aquesta recepta!

PASTÍS DE FORMATGE VERD I DAURAT LLEUGER

Temps de preparació: 1 h

Ingredients (Per 10 persones)

Per a la base i costats

75 g de mantega, fosa

1 tassa de molles de galeta

1/4 tassa de sucre glas

1 kiwi verd i un altre groc

Per al farcit

3 ous, la clara separada de la rovell

1/2 tassa de sucre

250 g de formatge ricotta i de mató

2 kiwis grocs, pelats i triturats

1 tassa de nata muntada

Per a la coberta

1 kiwi

Elaboració

Greixa un motlle per a pastís d’uns 23cm. Prepara l’escorça combinant les molles de galeta, el sucre glas i la mantega. Barreja-ho bé. Estén-ho sobre la base del motlle. Pela el kiwi i talla-ho a rodanxes i col·loca-ho en fila al voltant de la vora.

Per al farciment, posa els rovells d’ou i el sucre al bany maría i bat-ho sobre l’aigua bullint fins que estigui espès i cremós. Deixa-ho refredar. Bat bé els formatges. Afegeix la barreja d’ou refredada i barreja-ho bé. Afegeix el puré de kiwi a la barreja anterior. Bat les clares dels ous fins que estiguin suaus. Afegeix-les a la barreja del formatge.

Aboca-ho en el motlle, cobreix-ho i posa-ho en el congelador fins que estigui ferm. A l’hora de servir, treu el pastís del congelador i deixa que torni a temperatura ambient perquè s’estovi una mica (uns 15 minuts).

Decora-ho amb rodanxes de kiwi.

Font: frutas-hortalizas.com