Crema de Carbassa!


La carbassa són baies amb la closca endurida en el qual al seu interior hi trobem la polpa i les llavors de la planta.

Fora de la seva definició, les carbasses tonen a estar de moda, molt probablement per la introducció del Halloween, com sabeu una festa d’origen americà on es celebra la festivitat dels morts ( per nosaltres tots Sants i el dia dels difunts), on la carbassa té un clar protagonisme com a element decoratiu.

Però la carbassa fa molt de temps que està entre nosaltres, d’origen Americà (tot i que pel que sembla que el seu origen real es d’Àsia meridional), aquesta Verdura va arribar a les nostres terres des de el segle XV, on es cultivava sobretot per les seves llavors i posteriorment per la seva carn.

D’entre ells és molt coneguda la recepta de crema de carbassa, a vegades junt amb pastanaga i també el pa de pessic amb carbassa, tanmateix fregit com a acompanyament de plats de carn.

Si vols aprendre a fer una crema de carbassa ben fàcil seguiu aquesta recepta i us en llepareu els dits!

Ingredients (per a 5 persones)

1 carabassa (1 Kg.)

1 ceba

Mantega

Crema de llet

Nou moscada

Pebre negre

Elaboració

Poseu la ceba tallada a galls en una cassola on haureu posat una mica de mantega. Sofregiu la ceba.

A banda peleu i talleu la carabassa en talls fins (com si féssiu una truita de patates). Tireu la carabassa a la cassola i remeneu.

Tireu una miqueta de nou moscada ratllada i si us hi agrada el pebre . Al cap d’una mica poseu aigua i deixeu bullir d’uns 25 a uns 30 minuts.

Tireu la crema de llet i tritureu la carabassa i ja ho teniu llest.

Que us vagi de gust i bon profit.

 

 

 

 

 

Fuente de la receta:
Receptes.cat