El gelat


A qui no li agrada el gelat? ,Aquest famós postre, tan buscat a l’estiu amaga un munt de secrets. Vols descobrir-los? Continua llegint!

L’origen del gelat com a tal és incert, ja que abans del 400 a.C. a Pèrsia ja hi havia un postre fred tipus púding o flam fet d’aigua de roses i cabell d’àngel, que semblava el que nosaltres anomenaríem sorbet, tot i que el nom de gelat no el trobarem fins segles més tard, lligat al avenç tecnològic.

Els romans també tenien el seu propi “gelat” fet de fruita mel i neu, tot i que tampoc es consideren els seus inventors, ja que els xinesos, molts ,segles abans ja feien la mateixa barreja.

També hi ha registres que Alexandre Magne o l’emperador Neró ja feien refredar els sucs de fruita amb gel o neu.

No va ser fins el s. XVI que es va descobrir que el nitrat d’etil barrejat amb neu produïa una baixada de temperatura important en la fabricació de gelats.

L’any 1686 el sicilià Francesco Procopio dei Coltelli va obrir a París una botiga anomenada Café Procope, famós pel seu cafè i els seus gelats. Fins i tot el rei Lluis XIV el va dur a la seva presencia per felicitar-lo. I així es com va néixer la primera geladeria.

Us ha entrat ganes de menjar-ne un? Som-hi!

Gelat de Iogurt cremós

Ingredients

 2 iogurts naturals

250ml de nata per muntar

75g de sucre

Fruita fresca

Preparació


Batem lleugerament la nata.

Batem els iogurts amb el sucre i l’afegim a la nata.

Batem tot junt fins que es formi una massa cremosa.

Posem la barreja a la nevera unes hores fins k estigui ben fred.

Posa’l a la maquina de gelats fins que munti.

Serveix-lo amb fruita fresca tallada a daus.

 

Si no tenim maquina de gelats posa’l en un motllo metàl·lic i el mes fi possible. Tapa amb film i congela’l. Remou-lo cada mitja hora durant 3 hores i ja el tindrem llest!