La dieta de Gener, no te que ser un suplici


El nadal ja ha passat i amb ell els dinars i sopars familiars amb tots aquells plats deliciosos tant com calòrics… i ara, què fem per intentar baixar aquell caneló de més?

Molts apostarien per una dieta radical per intentar “compensar”, però això no sol funcionar i a més a més tenim un alt risc de tornar-nos a engreixar un cop ho deixem amb el ja conegut efecte rebot.

Aleshores, com ho faig? Fàcil, nomes hem de incorporar a la nostra dieta un seguit d’aliments que ens ajudaran a compensar i reduir el nostre pes sense necessitat de passar gana.

El peix blau

Un ja conegut nostre, el peix blau (sardines, anxoves…) és ric en àcids grassos omega 3, que compensa el consum excessiu de les grasses saturades, és el nostre gran aliat, si el substituïm per carn en la nostra dieta. El podem preparar a la planxa, a la papillot… 

L’arròs integral

Res mes fàcil que canviar l’arròs blanc per arròs integral, ens ajudarà a equilibrar els excessos, disminuir la inflamació abdominal i corregir l’estrenyiment. El complement ideal als nostres plats.

El gingebre

Aquesta espècie ens ajuda a la mala digestió, a més a més ajuda a eliminar gasos i mitigar els marejos. Tan sols ratllen una mica sobre el peix o l’arròs, per fer salses o per prendre amb infusió. 

Verdures verdes

La col, el porro, l’àpid, els pèsols… ens ajuden a descongestionar l’aparell digestiu, l’estómac, intestins, la vesícula biliar i el fetge, ideals per fer net després dels excessos del Nadal.

El musli o avena

La avena té betaglucans i avenasterol, que ens ajuda a disminuir i absorbir el colesterol en l’intentí.

La infusió de te verd

És antioxidant i depuratiu, les substàncies que ens aporta són de gran interès nutricional i funcional i ens ajuden a depurar i aprimar-nos.

 

Així que ja ho sabeu, amb aquests ingredient pots fer uns plats deliciosos i equilibrats que t’ajudaran a recuperar la forma, així doncs imaginació al poder i salut al plat!